ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΜΙΝΟ16 ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΜΙΝΟ16 ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό πείραμα με τη χρήση του Αmino16 εξελίσσεται από το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε συνεργασία με την ΕΒΥΠ για 2η χρονιά στην περιοχή της Χώρας Μεσσηνίας. Στόχος είναι η ανάπτυξη της άμυνας των φυτών σε μυκητολογικές και εντομολογικές ασθένειες, αλλά και η αύξηση της καρποφορίας, της απόδοσης και της ποιότητας των καρπών σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Το πείραμα γίνεται σε ελιές για την παραγωγή ελαιόλαδου και σε καλλιέργεια χοντροκατσαρής τομάτας με εξαιρετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι βιοδιεγέρτες, ως εργαλείο πλέον για την πράσινη γεωργία, εξασφάλισαν με τρεις ψεκασμούς στην καλλιέργεια της ελιάς καλύτερη καρπόδεση, καλύτερη αντοχή των δέντρων στην ξηρή περίοδο και ιδιαίτερα αυξημένη ελαιοπεριεκτικότητα.

Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα των εφαρμογών στην καλλιέργεια της χοντροκατσαρής τομάτας που με τη βοήθεια του Amino16 επετεύχθη πολύ καλό δέσιμο, πολύ υψηλές παραγωγές με καλό μέγεθος και εξαιρετική γεύση.

Στην εκπομπή Εύφορη Γη και στην δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια, μίλησαν για την σημασία της χρήσης των βιοδιεγερτών στις καλλιέργειες, η γεωπόνος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Κατερίνα Δουρβανάκη, ο γεωπόνος της εταιρείας ΕΒΥΠ Γιώργος Παυλίδης και οι παραγωγοί (Ομάδα Παραγωγών Νηλέας) Γιώργος και Κων. Κόκκινος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη  εδώ.

 height=espa

Μετάβαση στο περιεχόμενο