Προϊόντα

Ελκυστικό Εντόμων

Ελκυστικό Εντόμων

Το υψηλής αποτελεσματικότητας ελκυστικό εντόμων Dacus bait 100 (Db100) είναι ένα οργανικό μείγμα υδρολυμένων πρωτεϊνών και αμινοξέων φυτικής προέλευσης. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του Δάκου της Ελιάς (Bactrocera Oleae), της Μύγας των Εσπεριδοειδών (Ceratitis Capitata) και της Ραγολέτιδας της Κερασιάς (Rhagoletis Cerasi) και εφαρμόζεται  αναλόγως του εντόμου, είτε με την μέθοδο του δολωματικού ψεκασμού είτε με την μέθοδο της μαζικής παγίδευσης.

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, απολύτως ακίνδυνο για τα φυτά, τα ωφέλιμα έντομα και τα ζώα. Χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του ’70 έως και σήμερα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο εθνικό πρόγραμμα δακοκτονίας και η δράση του έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ποιότητα του ελληνικού ελαιόλαδου.

Η επιτυχία του Db100 δεν περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα. Διαθέτει Ευρωπαϊκή Άδεια Νότιας Ζώνης και έγκριση κυκλοφορίας σε Αλβανία, Τουρκία, Συρία, Ιράν, και Τυνησία, όπου και εξάγεται. Το Db100 είναι εγκεκριμένο για χρήση στη βιολογική γεωργία (ΕΚ 839/2008).

 height=espa

Μετάβαση στο περιεχόμενο