Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η ΕΒΥΠ E.E., θυγατρική εταιρεία της ΕΒΙΕ Α. Μιχαηλίδης ΑΕ, είναι μια από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη και η μοναδική στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην παραγωγή υδρολυμένων πρωτεϊνών και αμινοξέων, αποκλειστικά φυτικής προέλευσης, για χρήσεις στη γεωργία.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΕΒΙΕ A. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε είναι μια οικογενειακή εμπορική επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε ως προσωπική το 1886 στην Δράμα, το 1925 μετέφερε την έδρα της στη Θεσσαλονίκη το βασικό λιμάνι της περιοχής και από το 1936 άλλαξε το καθεστώς της σε Α.Ε..

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 η εταιρεία Μιχαηλίδη αξιοποιώντας τεχνογνωσία χρόνων στην αγροτική παραγωγή επεκτείνει τους τομείς δράσης της δίνοντας έμφαση στην δημιουργία προϊόντων με βάση τις υδρολυμένες φυτικές πρωτεΐνες για την ενίσχυση και προστασία των γεωργικών καλλιεργειών. Οι υδρολυμένες πρωτεΐνες έχουν διάφορες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων η χρήση τους ως τροφικού εντομοελκυστικού τόσο για το Δάκο της Ελιάς (Bactrocera Oleae), του κυριότερου εχθρού της ελιάς, όσο και για όλα τα δίπτερα (Diptera Tephritidae).

Με στόχο την ανάπτυξη του καλύτερου προϊόντος για τον σκοπό αυτό, η νεοϊδρυθείσα Ελληνική Βιομηχανία Υδρολυμένης Πρωτεΐνης συγκέντρωσε το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για τη διενέργεια μιας σειράς πειραμάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι το «Dacus Bait 100» ή «DB100», ένα εξαιρετικό τροφικό εντομοελκυστικό για τον Δάκο της Ελιάς (Bactrocera Oleae), την Μεσογειακή μύγα (Ceratitis Capitata) και την μύγα της Κερασιάς (Rhagoletis Cerasi) κατάλληλο για χρήση και στις βιολογικές καλλιέργειες.
Στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών η ΕΒΥΠ Ε.Ε. έχει προμηθεύσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με περισσότερους από 10.000 τόνους Dacus Bait 100, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από συνεταιρισμούς και μεμονωμένους ελαιοπαραγωγούς στα προγράμματα δακοκτονίας με τα πιο επιτυχή αποτελέσματα.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, η εταιρεία ακολουθώντας την διεθνή ανάγκη για χρήση νέων καινοτόμων προϊόντων στην Γεωργία, ανέπτυξε έναν καινοτόμο βιοδιεγέρτη πλούσιο σε αμινοξέα αποκλειστικά φυτικής προέλευσης, το Amino 16. Το προϊόν έλαβε το 2011 Ευρωπαϊκή Πατέντα.
Έρευνες που διεξάγονται από την ομάδα R&D της ΕΒΥΠ σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες Ελληνικών Πανεπιστημίων, Ινστιτούτων και ανεξάρτητους ερευνητές καταδεικνύουν ότι η εφαρμογή του Amino 16 βελτιώνει και αυξάνει την παραγωγή πολλών και διαφορετικών καλλιεργειών.
Η εταιρία σήμερα είναι πρώτη σε όγκο πωλήσεων ειδικών προϊόντων αμινοξέων φυτικής προέλευσης στον ελλαδικό χώρο.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για διατήρηση της δεσπόζουσας θέσης της και παράλληλα της σημαντικής ανάπτυξης των εξαγωγών της, η εταιρεία συνεχίζει την έρευνα για την εισαγωγή στην αγορά νέων καινοτόμων προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον.

Εγκαταστάσεις

Η 2.000 τ.μ. μονάδα παραγωγής της βρίσκεται εγκατεστημένη στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης στην Σίνδο σε ιδιόκτητο οικόπεδο.
Η γραμμή παραγωγής της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Λέβητες αερίου παραγωγής ατμού χαμηλής πίεσης

• Αντιδραστήρες για ελεγχόμενες συνθήκες υδρόλυσης/εκχύλισης

• Μονάδα παστερίωσης

• Σύστημα φιλτραρίσματος

• Γραμμή αυτόματης εμφιάλωσης/ συσκευασίας

• Σύστημα Ιχνηλασιμότητας

Η μονάδα διαθέτει επίσης:

• Χώρους αποθήκευσης Α’ υλών, υλικών συσκευασίας και ετοίμων προϊόντων

• Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο χημικών αναλύσεων και ποιοτικού ελέγχου

Διασφάλιση ποιότητας

Η  ΕΒΥΠ Ε.Ε. πιστή στη δέσμευσή της για προϊόντα και παραγωγικές διαδικασίες με ποιότητα και σεβασμό στο περιβάλλον εφαρμόζει  Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ΕΝ ISO 9001 και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά EN ISO 14001 πιστοποιημένα από την TÜV HELLAS Α.Ε.

Οι Α’ ύλες ελέγχονται  επιμελώς  για την τήρηση των προδιαγραφών τους, καθώς η ποιότητά τους αντανακλάται άμεσα  στην ποιότητα των τελικών προϊόντων.

Τα προϊόντα, οργανικά λιπάσματα, βιοδιεγέρτες και ελκυστικά, υποβάλλονται σε διαρκείς ποιοτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής και συσκευασίας ώστε να εξασφαλίζεται σταθερά υψηλή ποιότητα.

Όλα τα υλικά συσκευασίας συνοδεύονται από πιστοποιητικά τήρησης προδιαγραφών.

Οι χημικές αναλύσεις και ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιούνται στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο της μονάδας, σύμφωνα με τις επίσημες μεθόδους του AOAC American Organization of Analytical Chemistry και του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Στους στόχους της ΕΒΥΠ Ε.Ε. είναι η συνεχής ενίσχυση του υπάρχοντος εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου. Σκοπός αυτού είναι τόσο η βελτιστοποίηση της επιλογής των πρώτων υλών όσο της έρευνας και της παραγωγής εξειδικευμένων προϊόντων. Ένα εργαστήριο μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Προσωπικό

Οι άνθρωποι είναι η ψυχή μιας εταιρίας. Στην ΕΒΥΠ η ψυχή μας είναι πολυπρόσωπη!
Η παραγωγική διαδικασία επιβλέπεται από τεχνικούς, χημικούς και γεωπόνους σε όλα τα στάδια. Ποιοτικοί έλεγχοι ακολουθούν την παραγωγή και εξασφαλίζουν την υψηλή και σταθερή ποιότητα των προϊόντων μας. Ειδικά καταρτισμένοι γεωπόνοι με πολυετή πείρα σχεδιάζουν και εκτελούν την στρατηγική των πωλήσεων, την επέκταση του δικτύου των συνεργαζομένων καταστημάτων, φέρνουν νέες ιδέες για προϊόντα και συνεργασίες.
Η ομάδα R&D με επικεφαλής τον διευθυντή της παραγωγικής μονάδας ερευνά και πειραματίζεται στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων και συγχρόνως φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με ερευνητές από Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα, οργανώνει και παρακολουθεί την εξέλιξη των διαφόρων ερευνών.
Το εργατικό προσωπικό της ΕΒΥΠ είναι εξειδικευμένο στην παραγωγή των ειδικών προϊόντων της μονάδας.
Η οικονομική διαχείριση, η γραμματειακή υποστήριξη και ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.
Από τις πρώτες μέρες του 2018, η ομάδα στελεχών της ΕΒΥΠ έγινε πλουσιότερη με την προσθήκη γεωπόνου υπεύθυνου εξαγωγών.
Η Διοίκηση βρίσκεται κοντά σε όλους συμμετέχει, επιβλέπει, εμπνέει.

Εξαγωγές

Η εξωστρέφεια αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της φιλοσοφίας της ΕΒΥΠ.
Από το 2014 η εταιρεία κάνει βήματα στις αγορές του εξωτερικού. Σήμερα, παρά την επικρατούσα οικονομική κρίση, η εξαγωγική της δραστηριότητα εκτείνεται σε Κύπρο, Τυνησία, Ιταλία, Τουρκία, Σερβία, Π.Γ.Δ.Μ., Κόσσοβο και Αλβανία. Στόχος της εταιρείας είναι η επέκτασή της και στα υπόλοιπα κράτη της Μεσογειακής λεκάνης και της Μαύρης Θάλασσας, στόχος που υποστηρίζεται έμπρακτα με τη συμμετοχή της σε μεγάλα γεγονότα του κλάδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κοινωνική ευθύνη

Στην ΕΒΥΠ Ε.Ε. αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και αναγνωρίζοντας ότι η επιχειρηματική μας δραστηριότητα αντανακλά τις αξίες τις εταιρείας μας, έχουμε θέσει ως στόχο την εύρεση και προώθηση καινοτόμων, ποιοτικών και αποτελεσματικών προϊόντων τα οποία παράγονται στην μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος μονάδα μας.

•Χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο ως πηγή ενέργειας

•Όλα τα στερεά και οργανικά απόβλητα διαχειρίζονται από πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης

•Όλα τα υγρά απόβλητα επεξεργάζονται κατάλληλα στον κεντρικό βιολογικό καθαρισμό της ΕΥΑΘ στη ΒΙΠΕΘ

•Τα όποια επικίνδυνα απόβλητα του χημικού εργαστηρίου, διαχειρίζονται από πιστοποιημένη εταιρεία προστασίας του περιβάλλοντος

Όραμα

Όραμά μας μια νέα μορφή γεωργίας που να επιτυγχάνει οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα. Πάντα παράλληλα με βελτιστοποίηση της φυτικής παραγωγής και την μείωση της αλόγιστης χρήσης φυτοπροστατευτικών και λιπασμάτων συγχρόνως με την μείωση του κόστους καλλιέργειας.
Με αυτό σαν στόχο όλοι οι άνθρωποι της ΕΒΥΠ έχουμε δέσμευση την δημιουργία προϊόντων:

• Καινοτόμων

• Εξειδικευμένων

• Αποτελεσματικών

• Διεθνώς κατοχυρωμένων

• Κατάλληλων για χρήση στην βιολογική γεωργία

• Ασφαλών για τον αγρότη και τον καταναλωτή

Προϊόντων για Αειφόρο Γεωργική Ανάπτυξη

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Δωδεκανήσου 23
54626 Θεσσαλονίκη
τηλ.: +30 2310 542151
φαξ: +30 2310 541581
e-mail: info@evyp.gr

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δρόμος Α5
ΒΙ.ΠΕ.Θ.
57022 Θεσσαλονίκη
τηλ.: +30 2310 795285
φαξ: +30 2310 795285

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Για να παρακολουθήσετε τα νέα της ΕΒΥΠ πατήστε εδώ