Dacus Bait 100

Το Dacus Bait 100 ή Db 100 είναι εντομοελκυστικό για την αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς (Bactrocera Oleae), της μύγας της Μεσογείου (Ceratitis Capitata) που συναντάται στα εσπεριδοειδή και της ραγολέτιδας της κερασιάς (Rhagoletis Cerasi).
H ΕΒΥΠ παράγει από το 1970 το Dacus Bait 100 με το οποίο και προμηθεύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών στο πρόγραμμα Δακοκτονίας.
Το Dacus Bait 100 είναι αποτέλεσμα πολλών ετών συνεχούς έρευνας και πειραματισμού από την ομάδα R&D της εταιρείας σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Είναι ένα προϊόν, το οποίο έχει ως δραστική ουσία υδρολυμένες πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, μη τοξικό, φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι απολύτως ακίνδυνο για τα δέντρα, τα φυτά, καθώς και για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα ωφέλιμα έντομα.
Η χρήση του συμβάλλει στην υψηλή ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου, καθώς χρησιμοποιείται επί 40 και πλέον έτη από το Υπουργείο Γεωργίας στο πρόγραμμα Δακοκτονίας.  Η δράση και η αποτελεσματικότητά του έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά από πάρα πολλές μελέτες του Tμήματος Εντομολογίας του Α.Π.Θ, του Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων και από εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα. Είναι ιδιαίτερα ευδιάλυτο, δεν αφήνει υπολείμματα σε καρπούς και φύλλα, έχει υψηλή επιλεκτικότητα, είναι εύκολο στην χρήση και έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα.
Το Dacus Bait 100 είναι κατάλληλο για χρήση στη βιολογική γεωργία (ΕΚ 889/2008). Διαθέτει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Νότια Ζώνη (Αριθμός Αδείας: 9075). Έχει έγκριση κυκλοφορίας σε Αλβανία, Τουρκία, Συρία, Ιράν και Τυνησία, όπου και εξάγεται.
Χρησιμοποιείται είτε σε παγίδες είτε σε συνδυασμό με εγκεκριμένο εντομοκτόνο για τη διενέργεια δολωματικών ψεκασμών στην ελιά, στα εσπεριδοειδή και στην κερασιά. Καινοτόμες, αποτελεσματικές και οικονομικές λύσεις, που μπορούν να απαλλάξουν τους Έλληνες αγρότες από το υψηλό κόστος παραγωγής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλή ποιότητα προϊόντων, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Πρωτεΐνη 55%
Αμινοξέα φυτικής προέλευσης 3%

Τηρούνται: Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας EN ISO 9001:2000 και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης EN ISO 14001:2004

Σύμφωνα  με έρευνες του τμήματος Εντομολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων, το Dacus Bait 100:

  • Είναι ιδιαίτερα ευδιάλυτο στο νερό
  • Είναι εύκολο στη χρήση και σε μικρούς ή/και δυσπρόσιτους ελαιώνες
  • Βοηθάει στη μείωση του κόστους καταπολέμησης λόγω πολύ μικρότερης χρήσης εντομοκτόνων
  • Συνδυάζεται με όλα τα εγκεκριμένα εντομοκτόνα
  • Είναι εγκεκριμένο για δολωματικό ψεκασμό και για χρήση σε παγίδες
  • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, μη τοξικό χωρίς κατάλοιπα.

Πειράματα για την αποτελεσματικότητα του Dacus Bait 100, με εξαιρετικά αποτελέσματα πραγματοποιούνται συνεχώς από το Τμήμα Εντομολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων, το τμήμα R&D της Ε.Β.Υ.Π. Ε.Ε., παραγωγούς και εταιρείες σε καλλιέργειες: ελιάς, εσπεριδοειδών, κερασιάς.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ  ΕΚ αρ. 889/2008.

Με τη μέθοδο του δολωματικού ψεκασμού που παρέχει μείωση χρήσης εντομοκτόνων, δραστική μείωση υπολειμμάτων, προστασία (διασφάλιση) παραγωγής, οικονομικό όφελος για τον παραγωγό, είναι μη τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον, το χειριστή και τον καταναλωτή, είναι απολύτως ακίνδυνο για τα φυτά, τα ωφέλιμα έντομα και τα ζώα, συνδυάζεται με όλα τα εγκεκριμένα εντομοκτόνα.

Με τη μέθοδο της μαζικής παγίδευσης που εξαλείφει την χρήση φυτοφαρμάκων, δεν ελκύει τα ωφέλιμα έντομα και τις μέλισσες, δίνει την δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης παγίδας, παρέχει προστασία (διασφάλιση) παραγωγής και οικονομικό όφελος για τον παραγωγό, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, το χειριστή και τον καταναλωτή.

Δοσολογίες ανά καλλιέργεια

ΕΛΙΑ

α) Δολωματικός Ψεκασμός

2% – 3% Dacus Bait 100 σε δολωματικούς ψεκασμούς μικρού όγκου (LV) από το έδαφος και αναλόγως της προσβολής, σε ανάμειξη με εγκεκριμένο εντομοκτόνο σε δόση 3‰ ή στη δοσολογία που αναφέρει η έγκριση του εντομοκτόνου.

Ποσότητα: 3 lt δολώματος ανά στρέμμα, ψεκάζοντας ένα κλαδί στα τρία δέντρα.

β) Παγίδευση

25% Dacus Bait 100 + 75% νερό,

700 ml διαλύματος/ παγίδα χωρητικότητας 1,5 lt (κατά προτίμηση κίτρινη παγίδα ΕΒΥΠ).

Ποσότητα: Μια παγίδα ανά δέντρο σε δενδροκαλλιέργειες κανονικής πυκνότητας. Ελέγξτε τις παγίδες κάθε 3-4 εβδομάδες αναλόγως τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν και ξανά γεμίστε αν είναι απαραίτητο.

Εφαρμογή:

Δολωματικός Ψεκασμός: 5-6 φορές ανά καλλιεργητική περίοδο

Παγίδευση: Η παγίδα τοποθετείται στα δένδρα στην ενδεδειγμένη ποσότητα στα τέλη Ιουνίου

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

α) Δολωματικός Ψεκασμός

2% – 6% Dacus Bait 100® σε δολωματικούς ψεκασμούς μικρού όγκου (LV) από το έδαφος και αναλόγως της προσβολής , σε ανάμειξη με εγκεκριμένο εντομοκτόνο σε δόση 3‰ ή στη δοσολογία που αναφέρει η έγκριση του εντομοκτόνου.

Ποσότητα: 3 lt δολώματος ανά στρέμμα, ψεκάζοντας ένα κλαδί στα τρία δέντρα.

β) Παγίδευση

25% Dacus Bait 100 + 75% νερό, 700ml διαλύματος / παγίδα χωρητικότητας 1,5lt (κατά προτίμηση κίτρινη παγίδα ΕΒΥΠ).

Ποσότητα: Μια παγίδα ανά δέντρο σε δενδροκαλλιέργειες κανονικής πυκνότητας. Ελέγξτε τις παγίδες κάθε 3-4 εβδομάδες αναλόγως τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν και συμπληρώστε ξανά αν είναι απαραίτητο.

Εφαρμογή: Δολωματικός Ψεκασμός: 2-3 φορές ανά καλλιεργητική περίοδο Παγίδευση: Η παγίδα τοποθετείται στα δένδρα στην ενδεδειγμένη ποσότητα τον Σεπτέμβριο

ΚΕΡΑΣΙΑ

α) Δολωματικός Ψεκασμός

3% – 6% Dacus Bait 100 σε δολωματικούς ψεκασμούς μικρού όγκου (LV) από το έδαφος και αναλόγως της προσβολής , σε ανάμειξη με εγκεκριμένο εντομοκτόνο σε δόση 3‰ ή στη δοσολογία που αναφέρει η έγκριση του εντομοκτόνου.

Ποσότητα: 3 lt δολώματος ανά στρέμμα, ψεκάζοντας ένα κλαδί στα τρία δέντρα.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συνδυάζεται με όλα τα συνήθη εντομοκτόνα

Δεν συνδυάζεται με αλκαλικά σκευάσματα

Οι δοσολογίες είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από την πυκνότητα φύτευσης και το μέγεθος της προσβολής. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε το γεωπόνο σας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανακινήσατε καλά πριν από τη χρήση.

Δοχεία Πλαστικά:

1 lt 12 ανά χαρτοκιβώτιο
5 lt 4 ανά χαρτοκιβώτιο
20 lt

Βαρέλια Σιδηρά: 216 lt

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Να αποθηκεύεται σε μέρος δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο, μακριά από εστίες θέρμανσης, φλόγες ή ηλιακό φως. Υπό αυτές τις συνθήκες και διατηρώντας το στην αρχική ερμητικά κλειστή συσκευασία του, παραμένει σταθερό για τουλάχιστον 2 χρόνια.